Verhuisbedrijf Verhuisbedrijf Gordijn uit Den Haag is bekend in de metropool regio Rotterdam Den Haag. Deze blog gaat over Zoetermeer.

Zoetermeer ligt vlak bij Den Haag in de polders ten noordwesten van de stad. In deze blog geven we tips waar je mooi kunt wonen in Zoetermeer. Nieuwbouw en duurzame projecten waar je direct naartoe zou kunnen. We geven tips waar je in Zoetermeer als jonge startup een flexibele bedrijfshuisvesting kunt vinden. Onderaan lees je tips over vrije tijd en ontspanning in en rond Zoetermeer.

De Metropool regio Rotterdam Den Haag.

Ons verhuisbedrijf werkt vanuit Den Haag in de hele metropool regio Rotterdam Den Haag. Het is een samenwerkingsverband van Stadsregio Rotterdam en Stadsgewest Haaglanden. Dit beslaat het meest verstedelijkte deel van de provincie Zuid-Holland en telt ca. 2,4 miljoen inwoners.

Nieuwbouw en duurzame projecten.

Iedereen weet dat er een groot tekort is aan nieuwbouw woningen. Verhuisbedrijf Gordijn transport komt nog eens ergens en hoort nog eens wat. We zijn naar Zoetermeer gegaan en hebben 2 nieuwbouwprojecten gevonden waar je kans maakt op een woning. Koop of huur.

Happy Days eindelijk thuis.

In onze vorige blog kun je lezen welke wijken in Den Haag het meest geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. In Zoetermeer is dit nieuwbouw project bij uitstek geschikt voor deze doelgroep. De opzet van de wijk is naar het voorbeeld van een vakantiepark. Geen auto’s maar wel heel veel groen en ruimte om te spelen.

De wijk bestaat uit 165 koopwoningen en 40 sociale huur appartementen. De opzet is kleinschalig met maximaal 4 huizen aaneengeschakeld. Tussen de huizen is het gevoel van een vakantiepark gecreëerd doordat de wijk autovrij is ontworpen. Veel huizen hebben een veranda voor het huis daardoor gemakkelijk contact is met de andere buurtbewoners.

Een wijk als Happy Days bestaat nog niet zover uitgewerkt en gerealiseerd als in Zoetermeer. Het is dus een beetje experimenteel. Maar wel heel goed doordacht en realistisch. Dat blijkt ook uit de populariteit van de wijk. Er zijn op dit moment nog enkele woningen beschikbaar.

Een paar voorbeelden van hoe ze het hier anders doen zijn het avonturenpad en het speelbos waar kinderen uren zoet zijn met hutten bouwen, insecten zoeken en verstoppertje spelen. In het Paviljoen kun je naar hartenlust van alles en nog wat organiseren. Van een vrijdagmiddagborrel tot een workshop. Duurzaamheid is natuurlijk ook geïntegreerd. De huizen zijn voorzien van een installatie die in de warme maanden koud bodemwater door het vloersysteem pompt waardoor de temperatuur in de woning enkele graden daalt. Het opgewarmde water gaat weer terug de bodem in. In de koude maanden werkt het precies andersom.

Huurwoningen in de Tuyn van Palensteyn.

Op het terrein tussen winkelcentrum Stadskwartier Palenstein en Randstadrail halte Palenstein is in februari 2022 begonnen met de bouw van de duurzame nieuwbouwwijk De Tuyn van Palensteyn. Hier gaan we het hebben over de 63 huurwoningen. De inschrijving voor deze woningen gaat aanstaande zondag 22 januari om 20.00 uur open. De huurders ontvangen in de eerste helft van 2023 de sleutel.

Voor de sociale huursector gaat het om 46 driekamerappartementen, 17 senioren appartementen (63 m²) en 17 eengezinswoningen (91 m²) Voor het segment middenhuur zijn 29 appartementen (74 m²) beschikbaar. De woningen worden duurzaam gebouwd. Elke woning is voorzien van een warmtepomp, een warmte terugwin-installatie en zonnepanelen. De gemeente Zoetermeer wil dat de wijk Palensteyn de eerste volledig aardgas vrije wijk in Zoetermeer is.

Als verhuisbedrijf zijn we natuurlijk geïnteresseerd naar de indeling van de woningen. Hieronder hebben we dat voor je op een rij gezet:

Tips voor bedrijfshuisvesting in Zoetermeer.

Eerder schreven we een blog over de beste bedrijfshuisvesting in Den Haag. Maar waar moet je zijn als je met je bedrijf in Zoetermeer wilt zitten? Welke mogelijkheden zijn er voor innovatieve startups? Vaak verhuizen hoort bij de groei van je bedrijf. Daarom zijn wij als verhuisbedrijf uit Den Haag bekend met de flexibele bedrijfshuisvesting in Zoetermeer.

7 flexibele bedrijfshuisvesting oplossingen in Zoetermeer lichten we hier uit:

  1.  Het Dutch Innovation Park. In de industriële omgeving van een oude margarinefabriek zijn een scala van moderne tech bedrijven gevestigd. Een mooie mix van gevestigde namen en jonge startups zijn te vinden op dit tech park. Je kunt er terecht voor flexwerk plekken met alleen je laptop of als startup die ruimte nodig heeft voor groei in de toekomst. In het complex zijn niet alleen bedrijven gevestigd. Er zijn ook opleidingen, onderzoeksfaciliteiten en een community waar je terecht kunt voor presentaties, koffie drinken of meetings.
  2. B 26 flex office ligt direct aan de A12. Het is een professioneel kantoorgebouw waar je all in een kantoor ruimte kunt huren. Vanaf 20 m² kun je er terecht. Alle faciliteiten zijn al aanwezig inclusief koffie, thee en een bedrijfsrestaurant. Plug and play. Als je eigen meubilair hebt komen we als verhuisbedrijf je graag helpen. Huren inclusief meubilair kan ook.
  3. XLbox Nederland is bekend van de opslag formule waarbij je een box huurt waar je spullen in kunt opslaan. Minder bekend is misschien dat je als klant direct gratis gebruik kunt maken van de flexwerk plekken in de XLbox locaties. Je hebt er beschikking over snel internet, meubilair, toiletten en douches en je kunt er verse koffie krijgen. Wil je meer dan kun je op dezelfde XL locaties een kantoorruimte huren.
  4. Het coachhuis Zoetermeer is een landelijk netwerk dat voorziet in professionele gespreksruimtes. In Zoetermeer zijn 3 ruimtes beschikbaar, ingericht en wel op het Bredewater 26 vlakbij de A12. De ruimtes zijn te huur vanaf 1 uur en kosten dan €18 Het coachhuis werkt met een betaalbaar jaar lidmaatschap. Je kunt dan meer dan 100 verschillende gespreksruimtes door heel Nederland huren vanaf een tientje per uur.
  5. Welkom² verhuurt kantoorruimtes, praktijkruimtes, een virtueel kantoor, flexplekken en vergaderruimtes. Welkom² richt zich op starters, freelancers en middelgrote ondernemingen. Daarnaast is hun doelgroep zorg dienstverleners die behoefte hebben aan een praktijkruimte. Deze mogelijkheid is zelf uit te breiden met een wachtruimte voor de patiënten.
  6. Sharebiz biedt ruimte voor flexibel ondernemen. Het is een ondernemerscentrum waar nu zo’n 30 ondernemingen zijn gevestigd. Je kunt er een ruimte huren vanaf 3 maanden en gemakkelijk groeien of krimpen. Kantoorruimtes zijn er vanaf 18 m² tot 40 m² Flexplekken en vergaderruimtes behoren eveneens tot de mogelijkheden.
  7. De Unie is een locatie waar je voor veel varianten van bedrijfsruimtes terecht kunt. De  doelgroep is naast kantoren ook de creatieve ondernemers en freelancers. Kleine ondernemers die behoefte hebben aan een presentatieruimte of vergaderruimte. In het pand kun je gebruik maken van het restaurant met eigen kok, parkeerruimte en de receptie.

Vrije tijd en ontspanning in en rond Zoetermeer.

Na alle inspanning van het verhuizen met of zonder verhuisbedrijf Verhuisbedrijf Gordijn is het tijd voor ontspanning. Dat kan prima in Zoetermeer. We hebben de leukste mogelijkheden op een rij gezet. Van winkelen tot horeca en sporten in het groen.

Shoppen doe je bij voorkeur in het stadshart. Zo heet het moderne winkelcentrum in het centrum van Zoetermeer. Je kunt ook naar de dorpsstraat gaan in het oude centrum waar je nog het nostalgische dorpsgevoel krijgt en leuke kleine winkeltjes kunt vinden.

In Zoetermeer kun je op onverwacht veel plekken uit eten. Van klassiek tot modern, met en zonder kinderen. Van ontbijt of lunch tot een uitgebreid diner. Het zou altijd een horecagelegenheid tekort doen als we hier aanbevelingen zouden maken. Ga er vooral eens heen! 

Verhuizen naar Zoetermeer en gek van sporten? Dan heb je een goede keuze gemaakt. Je kunt er volop avontuurlijk sporten zoals skiën, klimmen, golf surfen en mountainbiken. Zoetermeer heeft zelfs een eigen ijsbaan en uitgebreide buitensport gebieden.

Uitgaan in Zoetermeer doe je op de plek die bij jou smaak past. De keuze is reuze met een filmhuis, het stadstheater, een poppodium, de bioscoop of het cultureel centrum waar je lessen kunt volgen of zelf mag optreden. Bekijk hier de agenda.

Naast zes grote recreatiegebieden rondom de stad, kun je ontspannen in het groen in de stadsparken. In de recreatiegebieden kun je gebruik maken van mountainbike parcoursen of andere sportfaciliteiten.

Verhuisbedrijf Verhuisbedrijf Gordijn uit Den Haag.

Zoals gezegd verhuizen wij particulieren en bedrijven in de metropool regio Rotterdam Den Haag. We hebben je nu enthousiast gemaakt voor een verhuizing naar Zoetermeer. In onze andere blogs kun je ook inspiratie opdoen over alle andere plaatsen in de metropool regio. Lees hier over Den Haag. Of verdiep je in het Westland. Andere blogs gaan over de regio Rijnmond met Rotterdam als grootste gemeente. Of verbaas je over Delft en Leiden. 

Waar of wanneer je ook gaat verhuizen. Kijk altijd even op onze website voor de beste tips over particuliere verhuizingen of bedrijfsverhuizingen. Neem contact met ons op voor een offerte of een goed advies.

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center