Gordijn transport heeft als verhuisbedrijf uit Den Haag veel ervaring met verhuizingen naar het Westland. Lees de leukste weetjes over de dorpen.

In dit artikel nemen we het Westland onder de loep. De verschillende dorpen waar je kunt wonen belichten we. Ik laat je ook kennismaken met duurzame projecten in het Westland. Verder kijken we even terug in de tijd naar historisch erfgoed. Onderaan dit artikel laat ik je kennis maken met de smaak van het Westland. Een leuke kennismaking met de traditionele Westlandse salade.

Verhuisbedrijf uit Den Haag komt in deze dorpen in het Westland.

De Lier

Een dorp met ongeveer 5000 woningen en 12.000 inwoners. De grootste uitdaging van het dorp is het watermanagement. Het gaat om wateropslag en afvoer. De waterproblemen in de kwetsbare Oude Lierpolder zijn aangepakt. In 2020 is het gemaal Dorppolder Noord opgeleverd. Diverse wateropvang projecten binnen en buiten de dorpsgrens en in de nieuwste woonwijken lossen de problemen op. De Lierenaren houden ondertussen de voeten droog.

 

In de Lier staat De Timmerwerf, een rijksmonument uit 1642. In het huis is tot 1995 onafgebroken een timmerwerkplaats gevestigd geweest. Daarna is het een museum en theeschenkerij geworden. Je kunt er in de zomer heerlijk achter het pand aan het riviertje de Lee een terrasje bezoeken.

‘s-Gravenzande

Met 8.500 huizen en 21.500 inwoners bijna 2 maal zo groot als de Lier. Als verhuisbedrijf uit Den Haag hebben we natuurlijk iets met ‘s-Gravenzande. Den Haag heet toch ook gewoon ‘s-Gravenhage, niet waar? Dit dorp in het Westland kenmerkt zich naast rijke historie en monumentale panden ook als modern toekomst dorp. 

 

Recent is op de plaats van het oude centrum een geheel nieuw stadshart gebouwd. Je kunt er duurzaam wonen in nieuwbouw huizen en appartementen. Direct tussen de soms nog historische monumenten. Onder de nieuwe appartementen zijn moderne winkels verrezen met nieuwe horeca. Je gaat hier met een Urban gevoel wonen in een dorp.

Een tweede bijzondere woonlocatie in ‘s-Gravenzande is de Poelpolder. Of beter gezegd, de ontpolderde Poelpolder. Je woont er namelijk op het water. Het is de eerste woonlocatie in Nederland waar je op het water, in een ontpolderd gebied kunt wonen. Drijvende appartementengebouwen, eilanden en paalwoningen houden je voeten droog.

Heenweg

Met ongeveer 350 huizen en 875 inwoners woon je hier in een klein Westlands dorp. Het kleinschalige is zowel de kracht als het kruis van het dorp. De dorpelingen zetten in op verjonging van de inwoners. Hiervoor is kleinschalige nieuwbouw voor koop en huur gerealiseerd. In 2017 opgeleverde woningen varieerden toen in prijs van €200.000 tot €250.000. Nu staan er 1 á 2 woningen te koop voor een gemiddelde vraagprijs van €285.000

 

Een grote aantrekker voor natuurliefhebbers is het Staelduinse Bos. Een 95 hectaren groot landgoed, beheerd door Zuid-Hollands landschap. Oorspronkelijk lag het bos in een duingebied. In vervlogen tijden woonden verspreid in de duinen vissers. Deze vissers visten op zalm in de maas. Hun netten zaten vast aan ‘Staelen’. Stokken dus. Hier heeft het Staelduinse Bos zijn naam aan te danken.

Honselersdijk

Met 3.000 huizen en 7.500 inwoners een goede middenmoter. Het moet er goed toeven zijn. Al rond de 10e of 11e eeuw wordt er melding gemaakt van Hontsele. Wat zoveel betekent als; uit 1 ruimte bestaande woning. Later bouwde de jongste zoon van Willem van Oranje er een weelderig kasteel Huis Honselaarsdijk.

 

Nu richten de Dijkenaren, zoals de inwoners heten, zich op een duurzame toekomst. Het centrum is de afgelopen jaren verduurzaamt. Op het gebied van wonen moet ik hier de Broekpolder noemen. Een bijzondere samenwerking tussen grondbezitters, ondernemers en bewoners. Alle belanghebbenden vinden elkaar in het verduurzamen van de Broekpolder voor 2040. Lees hier meer over dit project.

Kwintsheul

Wij zijn een verhuisbedrijf uit Den Haag met ervaring in het Westland. In Kwintsheul met 1.300 huizen en 4.000 inwoners komen we ook met onze elektrische verhuiswagen. We zijn een duurzaam bedrijf omdat we graag schoon verhuizen in de mooie kleine dorpen. Geen dikke diesel wolken in die pittoreske dorpswijken.

 

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van wonen in Kwintsheul is de nieuw geplande wijk de Driesprong. Wil je graag in het Westland gaan wonen en aan een van de allerlaatste en nieuw te ontwikkelen projecten meedoen? Meld je dan hier aan om mee te doen.

Maasdijk

Net iets groter dan Kwintsheul met 1.700 huizen en 4.300 inwoners ligt Maasdijk direct aan de Maas. Het van oorsprong vissersdorp ontwikkelde zich via kleinschalige veeteelt tot land en tuinbouw dorp. De bekende A20 snelweg heeft Maasdijk als eindpunt. Of voor de forensen uit dit dorp een perfect beginpunt voor de bereikbaarheid van de rest van het land.

 

Ook in dit dorp kun je terecht voor duurzaam wonen in nieuwbouw. Er zijn twee populaire nieuwbouwprojecten in Maasdijk: Wonen rond de Toren bij de voormalige kerk en De Schakel aan de Kerkhoflaan. Bij elkaar komen er 28 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen. Beide projecten moeten in 2022 gerealiseerd zijn. Uw verhuisbedrijf uit Den Haag kent ze allebei. 

Monster

Het dorp Monster ligt direct aan zee. In mijn vorige blog artikel over de heerlijkste wijken aan de kust van Den Haag lees je daar de voordelen van. Met de fiets ben je binnen een half uur op het strand van Scheveningen of Kijkduin. Het dorp telt 5.500 woningen en 13.750 inwoners. De naam heeft het te danken aan de monding van de Maas. Munda van de Maas in oud Nederlands rond het jaar 1100.

 

Wonen achter de duinen. is het nieuwste woonproject in de directe omgeving tussen Monster en de duinen en tussen Monster en de duinen van Kijkduin. Een prachtig gebied waar het buitenleven centraal staat. Woningen zijn er te koop tussen de €400.000 en €800.000. Je woont er in de duinen, direct aan de kust. Een Westlandse nieuwbouw specialist kan je er alles over vertellen.

Westland woont duurzaam en jij verhuist duurzaam met het beste verhuisbedrijf uit Den Haag.

Door onze ervaringen met het verhuizen van mensen naar het Westland weten we dat de Westlanders werk maken van verduurzaming. De organisatie Westland Woont Duurzaam helpt alle Westlanders, privé bewoners en bedrijven met duurzaamheidsvraagstukken. Een mooi voorbeeld is het kabelgoot project van de gemeente. Woon je aan een stoep en kan je je elektrische auto aan de straatkant opladen? Dan legt de gemeente een kabelgoot voor je aan zodat de voetgangers en de verhuizers niet over jouw kabel struikelen. Mooi toch?

Naaldwijk

Het grootste dorp met 8.000 huizen en 19.000 inwoners. Naaldwijk ligt centraal is het Westland tussen Den Haag en Delft en Hoek van Holland in. Naaldwijk is groot geworden door de nabij gelegen glastuinbouw en de grootste bloemenveiling ter wereld in Honselersdijk. Via de website van Royal Floraholland boek je een bezoek aan de veiling.

Poeldijk

2.400 huizen met 6000 inwoners maakt van Poeldijk een middelgroot dorp in het Westland. Het dorp is volop in ontwikkeling. De bewoners worden sinds 2019 actief betrokken bij de ontwikkeling van de dorpskern. Thema’s als cultuurhistorie en het dorpskarakter behouden en gelukkig oud worden in het centrum, worden door de bewoners vormgegeven.

 

Een historisch en bekend Westlands sportevenement is de wielerronde van Poeldijk. Dit jaar was de 71ste editie. De omloop is voor de elite, de belofte en de profs 80 km. De mindere goden kunnen meedoen vanaf rondes van 35 tot 50 km. Een waar dorpsfeest met een rijke historie.

Ter Heijde

Met 250 huizen en 600 inwoners is Ter Heijde een piepklein dorpje aan de kust. Het ligt eigenlijk direct aan het strand tussen de zee en Monster in. Wil je aan de kust wonen in de buurt van Den Haag maar wel echt in een dorp? Dan moet je hier zijn. De opdracht voor het verwerven van een huis in Ter Heijde is wel zeer lastig. De makelaars openen steevast, het komt bijna nooit voor dat wij u hier een woning kunnen aanbieden.

 

Maar liefst vier keer (in 1470, 1530, 1546 en 1570) is Ter Heijde verwoest door de golven en weer opgebouwd. Dus dat zal met de stijgende zeespiegel ook best wel weer gebeuren en ook weer goed komen. Ook op dit moment wordt een groot deel van het dorp herbouwd. De zilte lucht heeft veel woningen aangetast. Alles bij elkaar is het de zevende keer in de geschiedenis dat Ter Heijden opnieuw wordt opgebouwd.

Wateringen

Het laatste dorp wat ik hier benoem telt 6.500 woningen met 16.000 inwoners. Een gemiddeld groot dorp tegen Den Haag aan. Verhuisbedrijf Gordijn heeft hier zijn opslagfaciliteit en is er wel bekend. Onze rijke historie als verhuisbedrijf uit Den Haag maakt dat Wateringen altijd een bekend dorp voor ons is geweest. We zijn immers een verhuisbedrijf uit Den Haag in het Westland.

 

Wateringen is de afgelopen jaren een waar groei dorp geweest. Met de nieuwe wijk Julianahof zijn maar liefst 450 nieuwe woningen gerealiseerd. Met nog eens 150 woningen langs de Poeldijkseweg in de Tuin van der Lely aan de noordkant van het dorp. Hierdoor vergroeit het dorp wel enigszins met Den Haag. 

Een warm welkom voor nieuwe bewoners in het Westland.

Iedereen kent het Westland van de glastuinbouw. Ook de tuinbouw doet hier zijn best te verduurzamen. Een mooi voorbeeld hiervan is verwarming door middel van aardwarmte. Het bedrijf Trias werkt in het Westland aan een project om de glastuinbouw te voorzien van warmte. Die warmte wordt gewonnen op 2,3 km diepte onder het Westland.

Naast dit mooie duurzaamheidsproject kent het Westland nog een noemenswaardig bedrijf.

Smaken verschillen maar iedereen heeft wel eens een slaatje gegeten. Het oer Westlandse product wordt gemaakt door Westland salades met een rijke geschiedenis. Al in 1969 maakte het bedrijf het slaatje in Loosduinen (Den Haag) met verse ingrediënten uit het Westland. 

Zelf een keer het slaatje namaken voordat je naar het Westland verhuist? Hieronder de originele ingrediëntenlijst. Bij mij thuis werd het op oudejaarsavond door mijn vader gemaakt: gestoomde aardappel, plakjes medium hard gekookt ei, zoetzure stukjes augurk, een uitje, stukjes wortel en een beetje mayonaise. Wat is er leuker dan een slaatje eten na je verhuizing?

Verhuizen naar het Westland met een CO2 neutraal gemeentehuis.

Hiermee kan ik dit artikel niet mooier afsluiten. Wij zijn een duurzaam verhuisbedrijf uit Den Haag met ervaring in het Westland. We vervoeren je meubels elektrisch naar je nieuwe gemeente. Die gemeente bestuurd de mooie Westlandse dorpen vanuit en CO2 neutraal gemeentehuis. Jij kunt na afloop van een moeiteloze verhuizing zelf een slaatje maken. De ingrediënten zijn in kassen gekweekt met behulp van aardwarmte. Niets wat je nog tegenhoudt. Vraag direct je verhuisofferte aan.

 

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center