Lees snel waarom deze verhuistips over de leukste steden rondom Den Haag zo leuk zijn. Je kent ons als verhuisbedrijf uit Den Haag maar ook voor deze steden hebben we een warm hart.

Verhuistips over de leukste steden rondom Den Haag.

Regelmatig bezoekt onze verhuiswagen op biodiesel steden rondom Den Haag. Onze planners weten dat we hierdoor schoner in de binnensteden kunnen komen. Zo min mogelijk kilometers rijden is altijd goed voor het klimaat. Ook als je op biodiesel rijdt. We verhuizen je dan ook graag naar de directe omgeving rond Den Haag. Hieronder delen we onverwacht leuke weetjes over de steden en dorpen rond Den Haag.

Verhuistips over Leiden.

Leiden staat bekend om de oudste universiteit van Nederland en het historische stadshart met vele musea. En Leiden is de geboorteplaats van de schilder Rembrandt van Rijn. Maar voor iedereen die niet gaat studeren of naar leiden gaat voor een dagje uit zijn er andere leuke weetjes. Zeker als je van plan bent te gaan verhuizen.

Tips over duurzame huizen in Leiden.

Op 5 november aanstaande kun je inspiratie opdoen hoe je in Leiden duurzaam kunt wonen. We hebben het dan ook over die mooie oude woningen die volledig zijn verduurzaamd. Hieronder lichten we er 2 voor je uit die je kunt bezoeken op 5 november:

 1. Tussen woning uit 1906. De woning is in 2018 verbouwd met als doel 0 op de meter te krijgen. De toegepaste maatregelen gaan in dit huis van een groendak tot uitgebreide na-isolatie van het gehele pand. Maar er is ook gedacht aan composteren, een warmtewisselaar douche installatie en hergebruik van regenwater en nog veel meer. Wist je dat alle apparaten in dit huis energiezuinig zijn en dat wij als verhuisbedrijf zeer kundig zijn in het verhuizen van witgoed en gehele keukens?
 2. Hoekwoning uit 1978. Deze woning is in 2021 gekocht. Voor de verhuizing is de woning geheel verbouwd met duurzaamheid als leidraad. Voorbeelden die er bij deze woning uitspringen zijn zomernachtkoeling en elektriciteitsopslag in eigen accu’s. De eigenaren zijn nog steeds zeer actief met toekomstplannen als het afsluiten van het gasnet en uitbreiding van het aantal zonnepanelen. Nul op de meter is hun doel.

In totaal zijn er 18 woningen die bezocht kunnen worden in Leiden. Een deel daarvan op 5 november. Informeer via de website hierboven waar je kunt aanmelden.

Nadat je een of meerdere huizen bezocht hebt wil je natuurlijk wel ervaren of Leiden een gezellige stad is. Dat kun je het beste doen door ‘op chic’ uit eten te gaan. Lees hieronder welke pareltjes we voor je hebben uitgekozen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik niet alle zaken ook zelf bezocht heb. Maar weet dat mijn onderzoek grondig en betrouwbaar is. Wel staan deze adressen bij mij in de smartphone voor het moment dat ik in Leiden uit eten ga.

Tips over poepchic uit eten in Leiden.

 1. The Bishop, middelweg 7-9 Gevestigd in een 110 jaar oud pand met dikke balken en een klassieke uitstraling. Het restaurant wordt vermeld in de Michelin gids van 2020. Dat is niet noodzakelijk voor goede kwaliteit maar wel een opsteker voor de mensen die er werken. Je kunt er terecht vanaf half zes en blijven tot laat in de avond om maximaal de tijd te nemen voor je culinaire avontuur. Met €50 per persoon kom je hier een heel eind.
 2. Woods. Aan de rivier de Rijn gelegen is Woods gevestigd in de oude houtdrogerij van zaagmolen de Heesterboom. De molen ligt er nog steeds en kun je bezoeken. Je kunt er terecht voor zowel een lunch als een diner. Zelfs als je met de boot via de Rijn komt ben je welkom aan hun eigen steiger. Gerechten kies je voor €16 vanaf de creatieve menukaart. Een menu bestel je vanaf €54.

Verhuistip over de leukste Meelfabriek in Leiden.

Deze tip gaat je 10 jaar lang bijblijven. Woonproject De Meelfabriek is een innovatief project met respect voor monumentaal erfgoed. De bouwers hebben gekozen voor de meest duurzame oplossingen. De Meelfabriek is overtuigd dat de investeringen het waard zijn voor zowel de gebruikers als het milieu. Om deze overtuiging kracht bij te zetten bieden ze alle kopers van appartementen in het Meelpakhuis en de Silotoren 10 jaar lang gratis energie aan. Wij verhuizen je graag naar dit geweldige industriële erfgoed in Leiden.

Verhuistips over de leukste steden rond Den Haag: de stad Delft.

Iedereen kent Delft. Onze vader des vaderlands, Willem van Oranje ligt er begraven. In deze blog op website van verhuisbedrijf Verhuisbedrijf Gordijn geen toeristische informatie over Delft. Verhuizen betekent eerst een woning zoeken. Daarom starten we met deze leuke woontips.

 

 1. Delft Hoog. Moderne appartementen tussen de 23 en 170 vierkante meter. De woningen zijn sleutelklaar en dat betekent dat je ons alleen maar opdracht geeft tot het verhuizen van je spullen. De woontoren ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Delft. De fiets die je daarvoor gebruikt kun je ter plekke huren en is nog elektrisch ook. Eigen elektrische voertuigen kun je er ook opladen.
 2. Bethelpark. In een groene omgeving wonen is het ‘unique selling point’ van dit woonproject. Ook weer op fietsafstand van het centrum van Delft. Dat is uiteindelijk toch ook waarom je in Delft wilt wonen. De status update voor oktober zegt dat de ruwbouw van de appartementen is afgerond en er in andere woningen reeds keukens worden geplaatst. Wil je in een groene tuinomgeving wonen dan is het raadzaam snel de website te bezoeken.
 3. Look 5. Hier gaat het om energiezuinige, gasloze nieuwbouw villa’s van 160 vierkante meter woonoppervlakte op een kavel van 450 vierkante meter groen. Op de fiets ben je binnen een kwartier in dat gezellige centrum van Delft. Bij de bouw bepaal je zelf de details en de afwerking van het pand. Nadat wij je hebben verhuist ga jij heerlijk hardlopen langs de Lookwatering.

Verhuistips over wat je na afloop van je verhuizing naar Delft kunt doen.

 1. Vis kopen bij de Visbanken. Gevestigd aan de Cameretten nr. 2 dicht bij de grote markt. De historie van het pand waar ‘de Visbanken’ aan gevestigd is gaat terug naar de 13e eeuw. In 1295 startte de verkoop van vlees in een diepe kelder met een houten gebouw erop. Door de eeuwen heen is het altijd een plaats van bedrijvigheid geweest. De kelder bestaat nog steeds. Het adres: Cameretten, is de oorsprong van de naam van het oudste en grootste cabaretfestival van Nederland. Het vond in 1966 voor het eerst plaats in de Koornbeurs tegenover het Cameretten pleintje in Delft. Nu kun je het festival in Den Haag bezoeken. Je kunt het festival bezoeken op 24 en 25 november aanstaande.
 2. LEF. Voor de verhuisden die meer zin hebben in klaargemaakt voedsel is LEF een aanrader. Je gaat erheen om ongedwongen in Franse sferen te eten en te drinken. De perfecte plek om na het verhuizen Delft te ervaren als je nieuwe thuisstad. Ga er vooral heen voor de Franse bistro gerechten en de heerlijke sfeer.
 3. Ackerdijkse plassen. Dit natuurgebied ligt tussen Delft en Rotterdam in. Het heeft de authentieke sfeer van de Delftse polders zoals die 30 jaar geleden waren. Ik kan het weten omdat ik er in mijn jeugd fietste, schaatste en later mijn hardlooprondjes deed. Een gebied waar je op de vroege zondagochtend kunt wandelen.
 4. Duurzaam vergaderen. Wij zijn een verhuisbedrijf uit Den Haag dat ook gespecialiseerd is in bedrijfsverhuizingen en projectinrichting. Daarom aandacht voor deze bijzondere vergaderlocatie dicht bij Delft en Rotterdam. Midden in de Ackerdijkse plassen ligt deze Zuid-Hollandse boerderij uit 1666. Plan een dag op deze locatie met je bedrijf of presenteer er een duurzaam product.

De actiefste verhuistips over de leukste steden rond Den Haag: met je fiets van Leiden naar Delft dwars door het groen!

Kun je niet kiezen waarheen je wilt verhuizen? Dan ga je toch in beide plaatsen kijken? Wist je dat je met de fiets vanuit het centrum van Leiden in ruim een uur in het centrum van Delft bent? Deze fietsroute gaat ook nog door het groen. Eerst kom je langs Vlietland. Ook wel de Riviera van de Randstad genoemd. Daarna doorkruis je de Tochten Polder en kun je even skiën in Snow World.

Daarna doorkruis je de groenstrook en een klein glastuinbouwgebied tussen Nootdorp en Pijnacker. Vlak voor Delft kun je dan nog recreëren in het gebied de Delftse Hout. En mocht je uiteindelijk kiezen om naar Delft te verhuizen en van watersport houden. Dan kun je surfen bij de oudste surfclub van Nederland in de Delftse Hout. Met het maken van dit fietstochtje passeer je veel leuke plekjes om naartoe te verhuizen in de omgeving van Den Haag. Open hier de Google link voor de route.

Verhuistips over de leukste plaatsen rondom Den Haag heen zijn nog lang niet op.

Verhuistips waarmee de periode van jouw verhuizing leuker wordt verzamelen we met zorg. Net als we je verhuizing met zorg voorbereiden en uitvoeren. We verpakken je huisraad bijvoorbeeld in ecologisch verantwoord materiaal. Komen in een elektrische auto naar je toe ter voorbereiding en vervoeren het zware werk met onze biodiesel vrachtwagens.

We gaan je in de komende blog artikelen nog veel meer tips geven. Bijvoorbeeld over de dorpen Berkel en Rodenrijs, Rijswijk en Pijnacker. Het Rijnmondgebied met Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen. En ten noorden van Den Haag het fijne Wassenaar, Zoetermeer en Leidschendam. Alles over het Westland kun je nu teruglezen in onze vorige blog.

Ben je enthousiast over een verhuizing in de regio’s die wij als geen ander kennen? Vraag direct een offerte aan bij ons team.

Geschreven door Michel kleinjan

Privacy Preference Center