Verhuizen is een vak dat we als verhuisbedrijf uit Den Haag goed verstaan. Verhuizen naar Rotterdam, Vlaardingen of Schiedam is een klus naar ons hart.

Verhuisbedrijf uit Den Haag dat van aanpakken weet.

De regio Rijnmond heeft bij ons Hagenezen een speciaal plekje in ons Haagse hart. Als verhuizers weten we van aanpakken. Niet lullen maar poetsen noemen ze dat in Rotterdam. Onze historie als transport- en verhuisbedrijf gaat meer dan 100 jaar terug! Zelfs in de Rotterdamse haven waren wij als transportbedrijf een bekend gezicht.

Nu zijn we een gespecialiseerd verhuisbedrijf voor particulieren en bedrijven door de hele regio Zuid Holland. In een eerdere blog hebben we het Westland belicht. Ook hebben we Delft en Leiden als historische steden rond Den Haag besproken. Nu gaan we je enthousiast maken voor verhuizen naar Rotterdam, Vlaardingen of Schiedam.

Wonen in Rotterdam.

Ben je van plan te verhuizen naar Rotterdam? Bezoek de ‘wonen in Rotterdam’ website om je te oriënteren op de woonmogelijkheden in Rotterdam en omliggende gemeenten. Ik heb op de ‘homepage’ van de website een zoekopdracht gegeven. Als gehuwde freelance tekstschrijver, 50+ en zonder kinderen. Hieronder lees je wat mij aanspreekt uit de resultaten. Het budget wordt overigens niet naar gevraagd als je de zoekvelden invult.

Kleinpolder:

Knusse wijken waar je je waant in een dorp met de voordelen van de stad. Deze zin is de opening van de wijk reportage over Kleinpolder en Overschie. Het zijn 2 van de 71 wijken van Rotterdam en ze liggen een kwartier bij het centrum vandaan. Het landschap bestaat uit groene polders, parken en weiden. In dat landschap kun je wonen in een historisch gebouw of een portiek woning. Afhankelijk van je budget kun je er ook terecht voor gezinswoningen of riante villa’s. Een dorps gevoel maar toch onderdeel van de stad trekt mij aan in deze wijken.

Feyenoord City.

Duurzame gebiedsontwikkeling op de Zuidelijke oever van de Maas. Het eerste woongebouw van dit ambitieuze project wordt al gebouwd. Het heet toepasselijk ‘Imagine’:

Een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers.

De doelgroepen variëren van studenten tot ouderen die vanuit hun penthouse over de Maas willen kijken. De nadruk van de gebiedsontwikkeling ligt op het gebied van vitaliteit, ontspanning en duurzaamheid. Het moet een levendige ‘City’ worden met ongeveer 4000 nieuwe koop en huurwoningen.

Startmotor

Een uniek startersconcept voor jongeren die centraal in Rotterdam willen wonen. 566 gestoffeerde en gemeubileerde studio’s en 2 kamerappartementen op 5 minuten van metrostation en winkelcentrum Zuidplein. Het mag duidelijk zijn dat dit woonproject niet in mijn zoekcriteria naar boven kwam. De doelgroep is namelijk 18 tot 27 jaar. Maar ik vond het concept zo leuk dat ik het hier toch wil noemen.

‘Community living’ noemt de gemeente Rotterdam het woonconcept. Je hebt je eigen woon studio of appartement met alle voorzieningen. Daarbij gebruik je een ruim aanbod van gezamenlijke ruimtes. De huiskamer en de keuken, een gym en de bioscoop. Je kunt het basketbalveld gebruiken en je hebt overal toegang tot supersnel internet. Ook herbergt het gebouw werkplekken en vergaderruimtes die je kunt gebruiken. Dus voor iedereen die in de doelgroep valt, niet lullen maar poetsen.

Verhuizen naar Rotterdam, dan moet je zeker naar de Markthal.

De markthal is een indrukwekkend modern, duurzaam gebouw in het centrum van Rotterdam. Alleen het gebouw zelf is al de moeite waard om bij stil te staan. Verwarming en koeling gebeurd met behulp van energieopslag in de bodem in combinatie met warmtepompen. Het gebouw heeft in de loop der jaren meerdere certificeringen op het gebied van duurzaamheid verkregen. Overigens kun je ook goed wonen in het gebouw.

Maar je komt er meestal om te eten of om eten te kopen. Bijvoorbeeld Spaanse tapas op een terras met uitzicht op de markthal: 21 Pinchos Tapasbar. Met nog een kleine maand te gaan naar Sinterklaas is een bezoekje aan Peppernutsholland wellicht een goed idee. Met 50 verschillende smaken kruidnootjes wordt jouw bezoek aan de Markthal zeker een heerlijk uitje.

Verhuisbedrijf Gordijn transport was een bekend gezicht in de haven van Rotterdam.

Ga je verhuizen naar Rotterdam, dan moet je naar de haven. Waarschijnlijk zelfs meerdere keren. Het is teveel om op te noemen. De haven heeft er veel werk van gemaakt om de Rotterdammers en de toeristen een ware beleving te bieden. Eropuit in de haven is zelfs een subdomein op de website van de ‘Port of Rotterdam’ met alle mogelijkheden op een rij.

Vlaardingswonen

‘Vlaardingswonen’ is een visie op wonen in Vlaardingen. Het gaat om de periode tussen 2021 en 2030 waarin Vlaardingen een woonstad voor iedereen wil worden. De stad doet dat op allerlei vlakken zoals duurzaamheid en leefbaarheid. Maar het belangrijkste is toch gewoon het bouwen van woningen. Op dit moment zijn er 7 projecten waaraan Vlaardingen werkt voor nieuwe woningen. We lichten er een paar duurzame projecten uit omdat we als verhuisbedrijf duurzaamheid hoog in ons vaandel hebben staan.

  1. Aan de oostkant van Vlaardingen ligt een verrassend gebied: Park Vijfsluizen. Dit terrein was in gebruik als sportpark van Shell. Nu wordt het ontwikkelt tot een duurzame, autoluwe woonwijk. Met 400 duurzame woningen in het groen, en volop ruimte om buiten te spelen.
  2. Hoogvliet supermarkt klinkt misschien minder spannend dan Park Vijfsluizen. Maar het project is zeker zo interessant omdat het om zeer betaalbare woningen voor starters en ouderen gaat. Het duurzame aan dit project is dat het gasloze woningen worden met zeer goede isolatie waardoor de bewoners ‘0 op de meter’ krijgen.
  3. De nieuwe vogelbuurt ten Noord Westen van knooppunt Kethelplein wordt gebouwd volgens het circulair bouwen principe. Het is een duurzame manier van bouwen die ik in een blog voor sustainablejobs.nl uitleg. Het resultaat is woningen die energieneutraal zijn en snel worden gebouwd door prefab bouwmodules te gebruiken. Je kunt op de website een woning uitkiezen en direct alle info per woning zien. Zie hier het voorbeeld van een hoekwoning met plat dak.

Wat is er verder te doen in Vlaardingen?

Voor natuur in Vlaardingen moet je in de Broekpolder zijn. Een 400 hectare groot natuurgebied aan de westkant van de stad. Op zaterdagmiddag 26 november aanstaande organiseren de Broekpolder gidsen een herfstmiddag wandeling. Je kunt mee om het gebied te verkennen als je je 24 uur voor aanvang aanmeld.

Cultuur vind je in Vlaardingen onder andere in de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek.

In de Stadsgehoorzaal kun je terecht voor cabaret, musical en toneel. Bijvoorbeeld op 26 november om acht uur, na de herfstwandeling in de Broekpolder, kun je naar Henk Poort met zijn big band luisteren. Is dat niet je genre dan ga je naar poppodium de Kroepoekfabriek. Bijvoorbeeld op vrijdag 11 november ga je voor €17 naar een avondje reggae en ska met de cover liedjes van Doe Maar.

Schiedam.

Verhuizen naar Schiedam is voor iedereen weggelegd. Met meer dan 20 nieuwbouwprojecten is deze stad ambitieus op het gebied van aantrekken van nieuwe bewoners. Voordat we 3 projecten uitlichten wijzen we eerst graag op iets leuks voor volgende week.

Suikerzoet filmfestival. Het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland. Je kunt kijken naar meer dan 125 feelgood films, kinderfilms, melodramatische- en suikerzoete films op historische locaties in de historische binnenstad van Schiedam. De ultieme manier om de stad beter te leren kennen. Boek een leuk hotelletje en ga 4 dagen op ontdekkingstocht.

Verhuizen naar Schiedam.

  1. Hof van Aleida. Een nieuwbouwproject in een oude school. Er worden hier 15 loftwoningen met duurzaam karakter gebouwd. De uitstraling van de school moet worden behouden. Voel je je thuis in een ‘community’ omdat de school een iets verscholen woonplek moet gaan vormen en het in een besloten groene omgeving ligt? Dan zou ik hier eens gaan kijken.
  2. Het Stadsbad. Een duurzaam project om van het oude stadsbad een natuurvriendelijke woonlocatie te maken. Er worden 17 woningen gerealiseerd. Over het natuurvriendelijke deel zegt de website het volgende:

    We bouwen een fijn woonmilieu en een functionerend ecosysteem. Een bijzondere plek wordt ingenomen door de collectieve tuin, die eigendom wordt van de VVE en door alle omwonenden te gebruiken is.

  3. De Smaak van Schiedam is een hippe urban locatie. Het moet de nieuwe entree van de Jeneverstad worden en ligt dus op een prominente zichtlocatie. De doelgroep is dan ook de nieuwe generatie die Schiedam gaat bewonen. In ‘de Smaak’ is ook ruimte gemaakt voor horeca en werkruimtes. 70% van de woningen is verkocht. Wij hebben er wel even 1 bekeken. Ons criterium was een mooi uitzicht over Schiedam.

Verhuizen naar Rotterdam, Vlaardingen of Schiedam. Waarom ook niet?

Wij zijn echte verhuizers uit Den Haag die met plezier werken bij verhuisbedrijf Gordijn transport. We verhuizen net zo lief particulieren als bedrijven en beheren onze eigen opslag in Wateringen. Meer dan 100 jaar geleden zaten we al in de transport in de omgeving van Rotterdam. De regio Rijnmond heeft voor ons geen geheimen. We kennen er feilloos de weg naar woonwijken en industrieterreinen.

De regio Rijnmond heeft nog veel meer pareltjes waar het mooi wonen is of waar je jouw bedrijf prima naar toe kunt laten verhuizen. Denk eens aan Lansingerland met Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk als dorpskernen. Of aan Ridderkerk met Bolnes, Oostendam, Rijsoord en Slikkerveer. Nooit van gehoord? Er is altijd een plek waar wij als verhuisbedrijf al eens geweest zijn.

Ben je benieuwd of we jouw toekomstige woning of bedrijfspand ook makkelijk kunnen vinden? We komen graag eens langs in geval van een zakelijke verhuizing of project montage. Of vraag eerst een offerte aan. We komen dan wel uit Den Haag maar Rijnmond is net zo mooi als onze stad achter de duinen. 

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center