Verhuizen naar Den Haag is een goed idee. Ontdek de beste sport en cultuur in Den Haag met lokale tips voor shoppen en uitgaan.

Verhuizen naar Den Haag is de moeite waard.

De stad streeft ernaar in 2040 klimaatneutraal te zijn. Daarvoor moeten elk jaar 10.000 woningen geïsoleerd en verwarmd worden zonder aardgas. De inwoners gaan over op 100% duurzame energie. Dat is de ambitie van het stadsbestuur. De inwoners zelf gaan het in Den Haag doen. Daar is de organisatie Duurzaam Den Haag voor. 

Den Haag heeft natuurlijk een ‘unique selling point’: het strand. Verdeeld over Den Haag, Kijkduin en Scheveningen. Stranden in soorten en maten met ruime keuze aan strandtenten. Speciale hondenstranden of een naaktstrand, het is er allemaal.

Den Haag is Europese sporthoofdstad 2022. De gemeente streeft ernaar dat alle inwoners in 2030 regelmatig sporten. Alle Haagse sportaccommodaties worden verduurzaamd en toegankelijk gemaakt voor iedereen. De Davis Cup (tennis) en de City Pier City loop zijn bekende voorbeelden van sportevenementen in 2022.

Den Haag is ook een cultuurstad. Wereldberoemde meesters zijn er te bewonderen in musea. Een lange rij van beroemde theaters huisvesten bruisende voorstellingen. Het is ook een dansstad met bijvoorbeeld het danstheater om naar dansen te kijken en ‘het Paard’ om zelf uit je dak te gaan.

Verhuizen naar Den Haag vraagt natuurlijk ook om heerlijk shoppen. En dat kan heel goed. Natuurlijk is er de historische binnenstad met sfeermakers als Paleis het Noordeinde en het Binnenhof. Maar je kunt er ook goed lokaal shoppen. Er zijn verschillende beroemde markten zoals de biologische markt in het centrum en de Haagse markt in de Schilderswijk. Sfeervol shoppen doe je in winkelstraten verspreid door de stad die bekend staan als de ‘Parels van Den Haag’.

Uitgaan in Den Haag is geweldig. Hoe lang je ook in Den Haag woont, er is voor iedereen een mooie uitgaansgelegenheid. Lees verderop in dit artikel waar het lekker stappen is.

Duurzaam Den Haag 

De organisatie Duurzaam Den Haag helpt de ambities van het stadsbestuur te realiseren. Ze betrekken alle bewoners bij de transitie naar een schone stad voor iedereen. Dat doen ze met 4 aandachtsgebieden waarmee er voor alle bewoners activiteiten zijn. Zo kan elke Hagenees zijn aandeel hebben in de duurzame transformatie van die mooie stad achter de duinen. De 4 belangrijkste onderwerpen staan hieronder.

Energie besparen

Den Haag zorgt voor subsidies om de huizen van particulieren te isoleren. Duurzaam Den Haag helpt bewoners hier gebruik van te maken. De energiecoaches van de organisatie komen uit de wijken waar ze helpen. Ze kennen de specifieke bouw van die wijk. Daarom weten ze precies wat nodig is om jouw huis te verduurzamen. Nieuwbouw in Ypenburg verschilt enorm van oudbouw in het centrum. Ze adviseren ook de VvE’s van hele gebouwen. Een voorbeeld van die samenwerking in een buurt is het buurthuis in de Molenwijk. Trefpunt Laakhage is op die manier voorzien van zonnepanelen, een warmte plafond, isolatie en een warmtepomp.

Energie opwekken en gebruiken.

Zonne-energie gebruiken om zelf energie op te wekken. Als je toch gaat verhuizen naar Den Haag overweeg dan om zelf energie voorzienend te worden. In Den Haag wordt je aan alle kanten geholpen dit te realiseren. Op het dak van je eigen woning of samen met de VvE van het gebouw waar je gaat wonen. Duurzaam Den Haag helpt met de subsidieaanvragen of een aanvraag bij het Klimaatfonds.

Groen

Verhuizen naar Den Haag en direct de stad groener maken. Dat kan heel goed en Duurzaam Den Haag helpt ook daarbij. Ze hebben 3 manieren die helpen de stad groener te maken. Je kunt de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes. Je kunt ‘eigenaar’ worden van een boomspiegel. Dat is een klein tuintje wat je onderhoud aan de voet van een bestaande boom in jouw straat bijvoorbeeld. Krijg hulp bij de inrichting van je tuin. Informatie over welke soorten planten specifiek in jouw deel van de stad inheems zijn en de biodiversiteit te goede komt. Een palmboom in je nieuwe tuin zou wellicht best kunnen. Maar beplanting die je kiest met hulp van Duurzaam Den Haag zal beter passen bij de stadsnatuur en de bijtjes.

Voedsel

Verhuizen naar Den Haag betekent ook nieuwe winkels en andere inkoopmogelijkheden. Den Haag kent sinds 2014 Lekker Nassûh Een initiatief van Liselotte om de Hagenees te voorzien van gifvrij, lokaal geproduceerde verse groenten en fruit. Naast gezond voedsel streeft Lekker Nassûh ook naar een gezond economisch model. Waar zowel de boer als de consument van profiteert.

Alles bij elkaar goede redenen om te verhuizen naar Den Haag. Duurzaam wonen wil je natuurlijk starten met een duurzame verhuizing. Eén van de weinige verhuizers die daar garant voor staan in de regio Den Haag is Verhuisbedrijf Gordijn.

Het strand van Den Haag

Bij verhuizen naar Den Haag denk je direct aan het strand. Maar  welk strand van Den Haag is dé plek voor mij? Om je opweg te helpen en te kiezen uit 11 kilometer strand binnen je nieuwe gemeente sommen we hier de mogelijkheden op.

 1. Het Zwarte pad is een eigengereid en gezellig strand. Aan de ene kant minder toeristisch dan het Kurhaus en de Pier, aan de andere kant dé plek waar ’s zomers de meeste strandfeesten zijn.
 2. De Noordboulevard. Dit gedeelte heeft een uitgestrekt strand met uitzicht. Op de hippe boulevard zijn kiosken en souvenirs te vinden. 
 3. Strand Kurhaus en de Pier. Het strand gelegen voor het bekende Kurhaus. Levendigheid met een boulevard vol met eettentjes en veel strandpaviljoens.
 4. Middenboulevard en het Noordelijk Havenhoofd. Dit strand, wat doorloopt tot het Noordelijke Havenhoofd is een echte surfspot.
 5. Het Zuiderstrand, direct achter de duinen, is één van de mooiste stukjes Den Haag. Onder Hagenaars ook wel bekend als het Stille Strand. Ook het Zuiderstrand is een perfecte plek voor watersporten.
 6. De kleinschaligheid van Kijkduin heeft haar charme. Als je de rust wilt opzoeken, ben je binnen enkele minuten in de duinen. Het is de ideale plek voor een flinke wandeling of fietstocht. 

Verhuizen naar Den Haag is een goede reden voor een klein of groot feestje. Gewoon zelf chillen, sjiek uit eten of een haring happen. Het kan allemaal aan het strand van Den Haag. Er is een enorme keuze aan strandpaviljoens, strandtenten en chillplekken aan het Haagse strand.

Den Haag sport

Je gaat verhuizen naar Den Haag, de Europese sporthoofdstad 2022. Sporten kan dus heel goed en de website Gogo Den Haag helpt je snel kiezen waar, wat te doen is. Met het project Gogo Den Haag wil het Haagse gemeentebestuur alle Hagenezen aan het sporten krijgen. Jij kunt er als nieuwe Hagenees terecht voor alle info over de sportaanbieders in Den Haag. Ben je toevallig zelf een sportaanbieder? Benader dan ook Gogo om je te helpen een super start te maken als sportondernemer.

Haagse cultuur

En dan bedoelen we niet de Haagse cultuur van politiek en bestuur. Verhuizen naar Den Haag betekent een waanzinnig breed aanbod van cultuur in alle soorten en maten. Parkpop bijvoorbeeld bestaat dit jaar 40 jaar! Eén van de langst bestaande festivals van Nederland. Wil je op andere momenten van cultuur genieten in Den Haag? Dat kan het hele jaar door. Theaters als Korzo, de Koninklijke Schouwburg, Diligentia en het gloednieuwe Amare, zijn de thuisbasis voor het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en Het Nationale Theater. Muziektempel Het Paard en andere muziekpodia maken van Den Haag een echte Popstad. Verder huisvest Den Haag een bonte verzameling aan theaters, bars en cafés, muziekpodia, clubs en discotheken, bioscopen en filmhuizen.

Haags shoppen

Stel je gaat verhuizen naar Den Haag. Waar verheug je je dan het meeste op? Shoppen natuurlijk. Je wilt natuurlijk duurzaam je huis inrichten maar ook biologisch en lokaal eten. Dat shoppen wil je niet zomaar bij een willekeurige winkel doen. Hieronder lees je de ‘local guide’ tips die je niet wilt missen.

De parels van Den Haag.

 1. Het Hofkwartier. Dit is het oudste deel van Den Haag. Kronkelende steegjes met kleine winkeltjes, boetieks en verborgen restaurantjes. Met de Paleistuin om de hoek heeft dit deel van Den Haag koninklijke allure. Je komt er internationaal publiek tegen die bijvoorbeeld de galeries of specialiteiten winkeltjes bezoeken.
 2. De Denneweg. De overlevering zegt dat de Denneweg de oudste straat van Den Haag is. Of dat waar is weet niemand. Misschien is het Haagse bluf. Wat wel waar is is dat het er altijd gezellig is met vooral horeca, lifestyle winkels, beauty en fashion winkels. Het beroemde Hotel Des Indes en theater PePijn liggen er ook in de directe omgeving. Een insider tip: bezoek café 2005 eens voor een heerlijk ontbijt!
 3. Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad. Dit is de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, restaurantjes, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dat het geliefd is bij de Hagenezen.

De markt in Den Haag.

 1. De Haagse markt bestaat al sinds 1920. Het is een enorme markt die soms wel 40.000 bezoekers verwerkt op bijvoorbeeld speciale dagen of weekenden. Dat is geen probleem als je bedenkt dat de markt 450 meter lang is. Daarmee is het ook direct de grootste markt van Europa. Sinds 2021 is de Haagse markt ook nog eens de duurzaamste markt van Europa met maar liefst 3.500 zonnepanelen die voor de benodigde stroom van de markt zorgen.
 2. Een biologische en boerenmarkt is er met 25 kramen elke woensdag op de Lange Voorhout. Op donderdag en zondag kun je op dezelfde plek de antiek en boekenmarkt bezoeken. Naar welke wijk je ook gaat verhuizen in Den Haag, er is altijd wel een markt in de buurt. Er zijn 5 weekmarkten in Den Haag in 5 verschillende wijken. Samen met het Haagse Lekker Nassûh initiatief is het kopen van lokaal voedsel dus goed geregeld in Den Haag.

Verhuizen naar Den Haag op een duurzame manier.

Al in de jaren 1850 en daarna kwamen mensen naar het Kurhaus in Scheveningen omdat de zee en de schone lucht goed voor hun was. Den Haag wordt ook nu weer steeds duurzamer. Ook voor je verhuizing naar Den Haag kun je een duurzame optie kiezen. Gordijn transport werkt met recyclebare en bio-based verpakkingsmaterialen. 

Overweeg je om naar Den Haag te verhuizen? Verhuisbedrijf Gordijn helpt je graag bij het verhuizen of tijdelijk opslaan van jouw inboedel zodat de verhuizing naar Den Haag stressvrij en probleemloos kan verlopen. Daarnaast voeren wij ook verhuizingen uit voor bedrijven en instellingen die besluiten om zich in Den Haag te vestigen. Wil je een verhuisofferte aanvragen? Neem dan contact op met ons via het offerte formulier of door te e-mailen naar [email protected].

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center