Wil je verhuizen naar de kust van Den Haag dan heeft elke wijk zijn eigen karakter. Iedereen kent natuurlijk Scheveningen. Er zijn veel mogelijkheden als je aan de kust wilt wonen in Den Haag. Wij komen als verhuisbedrijf in alle wijken van Den Haag. Ook de wijken aan de kust zijn voor ons bekend terrein. Hier beschrijven we de variaties die er zijn. We helpen je graag door onze kennis met je te delen. Ons verhuisbedrijf helpt je verhuizen als jij je keuze hebt gemaakt.

Scheveningen

Verhuizen naar Schevening in Den Haag klinkt als een droom. Wie wil er niet in een gezellig dorp aan de kust wonen en daarbij de stad als achtertuin hebben? Scheveningen heeft het allemaal: het strand, een haven, de boulevard en het oude dorp van voor 1916. Scheveningen staat ook bekend om zijn surf strand waar je regelmatig top surfers kunt zien. Allure vind je bij het Kurhaus en een ander icoon is natuurlijk het circus theater.

Kijkduin en Ockenburg

Kijkduin staat bekend als rustig en sportief. De afgelopen jaren is Kijkduin volledig gemoderniseerd. Het is een fijne plek voor iedereen die graag over het strand en in de duinen loopt. Ook de bereikbaarheid van Kijkduin is een pluspunt. Je kunt er vanaf de snelweg A4 rechtstreeks naartoe rijden. Hierdoor is bijvoorbeeld Rotterdam sneller te bereiken dan vanuit andere kust wijken.

De Vogelwijk

De vogelwijk heeft de allure van jaren ‘30 woningen. Er staan veel 2 onder 1 kap woningen, vrijstaande woningen en geschakelde woningen met grote tuinen. De straten zijn ruim opgezet met veel groen. Lommerrijke lanen direct achter de zee en de duinen. Formidabele sportmogelijkheden als tennis en atletiek in de zeelucht zijn hier uniek te noemen. Vanuit de wijk ben je binnen korte tijd in het centrum of via Kijkduin op de snelweg. 

Duindorp

De volkswijk waar iedereen elkaar kent. Direct achter de duinen en tegen de haven aan is het een wijk met veel historie. De huizen dateren vaak uit begin vorige eeuw met hier en daar nieuwere bouw vanaf 2005. Als je zelf geen tuin hebt kun je in deze wijk nog steeds een volkstuintje huren. Zelf je groenten verbouwen in de zilte zeelucht. In Duindorp staan redelijk betaalbare woningen maar is wonen nog wel steeds een sociale aangelegenheid. Contact met je buren en elkaar helpen of gewoon gezellig een koffietje doen hoort er hier bij.

Belgisch park

De chicste wijk van Den Haag. Met hele mooie en oude villa’s uit de periode eind 19e eeuw. Zeer grote panden met heerlijke stadstuinen. De wijk is zo mooi bevonden dat het een beschermd stadsgezicht is. Ook deze wijk is geschikt als locatie om te verhuizen naar de kust. Je bent binnen een paar minuten op het strand. Oorspronkelijk waren de villa’s vakantiehuizen van bezoekers van het Kurhaus. 

Oostduinen

De wijk waar niet gewoond wordt. Het gebied grenst aan de wijk Belgisch park en bestaat uit 37 hectare duingebied. Het is verboden voor auto’s en er zijn bijna geen andere paden. Alleen enkele ruiter en fietspaden doorkruisen hier de duinen. Eenmaal met je fiets bovenop een hoog duin heb je wel een prachtig uitzicht over de stad Den Haag. 

Verhuizen naar de kust van Den Haag en welke wijk heeft jouw karakter?

Budget naar gemiddelde vraagprijs in oktober 2022

Kinderen en verhuizen naar de kust van Den Haag.

Bereikbaar aan de kust van Den Haag wonen.

Binnen of buiten Den Haag werken maakt natuurlijk een groot verschil. Verplaats je je met het openbaar vervoer. Gebruik je eigen vervoer. Is dat een fiets of een auto? Per wijk de grootste voordelen op het gebied van vervoer en bereikbaarheid hebben we op rij gezet.

Kijkduin is heel goed te bereiken met eigen vervoer. Tijdens de spits blijft het zeker heel druk. Maar met de snelweg A4 richting Delft/ Rotterdam is de bereikbaarheid goed te noemen. Zeker voor diegene die buiten de stad werken. De richting maakt dan niet zoveel uit. Amsterdam richting het noorden of Rotterdam richting het oosten van het land. Richting het zuiden zou je een nadeel kunnen noemen omdat je dan eerst langs Rotterdam moet zien te komen. Via het westland en met het pontje van Maassluis biedt dan uitkomst.

De Vogelwijk kan profiteren van dezelfde bereikbaarheid als Kijkduin met eigen vervoer. Een groot voordeel wat de Vogelwijkers hebben is de verbinding met het openbaar vervoer richting de stad. Binnen 20 minuten sta je op het Centraal station met alle (internationale) mogelijkheden. Ook is de vogelwijk goed verbonden met de S200 ringweg. Dat is een intern stedelijke ringweg die de kust wijken verbindt met de noordzijde van de stad. Vanaf de noordzijde ben je gemakkelijk op de uitvalswegen naar de A4 richting Amsterdam of Wassenaar.

Duindorp, Scheveningen en Belgisch park zijn wijken die gericht zijn op autoluw wonen. Het zijn kleine straatjes in een onlogische planning met veel eenrichtingsverkeer. Is wonen zonder de stad te verlaten jouw ding dan moet je hier zijn. Met het openbaar vervoer kom je vanaf deze wijken overal. Tram 9 vanuit Scheveningen, als een slagader in de zomer voor de badgasten, is een beroemde tramverbinding tussen het centrum en het strand.

Sport aan de Haagse kust.

Bij verhuizen naar de kust van Den Haag denk je natuurlijk direct aan windsurfen op de zee. Daar moet je voor naar Scheveningen. Er is een bekende windsurf spot met club: Hartbeach

Een legendarische surfschool met meer dan 50 jaar ervaring. Maar ook op het zuiderstrand, voorbij de haven richting kijkduin is het perfect surfen. Alle andere strandsporten zijn natuurlijk aanwezig. Beachvolleybal aan de houtrustweg 580 ten zuiden van de Scheveningse haven bijvoorbeeld. 

Atletiek aan de laan van poot 353-A in de Vogelwijk. Of een fitness centrum direct achter de duinen. Ook achter de duinen staat een overdekte bal sporthal waar je terecht kunt voor een potje Padel Paardrijden vanuit Berestein door de duinen en op het strand van Kijkduin voor de liefhebber behoort tot de mogelijkheden. Of privé eropuit met je racefiets, mountainbike of andere fiets op de fietspaden langs de Haagse kust. 

Naar een duurzame wijk aan de kust van Den Haag verhuizen.

Duurzaam Duinoord is de werkgroep die de bewoners van de wijk Duinoord help te verduurzamen. We geven een paar voorbeelden van de activiteiten van de werkgroep. De regentonnen actie waarbij ze zoveel mogelijk bewoners aan een regenton helpen. Ze stimuleren het plaatsen van radiator ventilatoren om gas te besparen bij het warm stoken van je huis.

Ze helpen met het plaatsen van een groen dak. En dat helpen gaat heel ver. Je meld je aan en indien je dak geschikt is wordt alles voor je gedaan. Van subsidieaanvraag tot het plaatsen van de plantjes op je dak. Zo worden er zoveel mogelijk groene daken geïnstalleerd in Groenoord. Er is ondertussen al meer dan 3000m2 dak vergroent in Groenoord. Wil je hier meer over weten, luister naar de podcast Groenoord Duurzaam.

Gastvrij Scheveningen is de organisatie die de bewoners van stadsdeel Scheveningen helpt bij het verduurzamen van hun wijk. Ze werken lokaal en landelijk samen met diverse organisaties waarmee ze bewoners helpen met energie besparende maatregelen te nemen. Ze kennen de lokale markt goed om bewoners te helpen de juiste partij te vinden voor de aanpassingen van hun woningen.

De Vogelwijk Energiek is een vereniging van zo’n 250 mensen die zich inzetten voor de verduurzaming van de Vogelwijk. Al 10 jaar zet de vereniging zich in voor een duurzame toekomst. De doelstelling is dat de wijk in 2040 geheel CO2 neutraal is. Een mooi voorbeeld is dat de bewoners zich kunnen aansluiten bij het elektrisch deelrijden. Een project waarbij Vogelwijkers elektrische auto’s met elkaar delen waardoor er minder voertuigen in de wijk staan.

En dan is er nog Haagse stroom. Een lokale duurzame energiecoöperatie. Hun missie is: de energietransitie versnellen door het lokaal en groen opwekken en verkopen van stroom. Ze wekken duurzame stroom op door middel van collectieve zonnedaken waarin mensen en bedrijven in de buurt kunnen investeren. De groene lokale stroom kun je thuis afnemen door over te stappen naar Haagse stroom als energieleverancier.

Zo zijn er dus legio initiatieven die Den Haag duurzamer moeten maken. Lees verder over verduurzaming van Den Haag in onze eerdere blog over Den Haag.

Verhuizen naar de kust van Den Haag. Kies welke wijk jouw karakter heeft.

Wij zijn een duurzaam verhuisbedrijf in Den Haag. De stad gaat ons aan het hart. Daarom helpen we je graag aan een duurzame verhuizing. Daarbij verpakken we je spullen alleen met duurzame materialen en rijden we elektrisch. Elke wijk heeft zijn eigen karakter in Den Haag en wij kunnen met al die verschillende karakters heel goed overweg. Ook met jouw karakter werken we graag naar een geweldige verhuizing toe. Vraag hier een offerte aan.

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center