We hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet over hoe je een kantoor verhuist. Uiteraard raden wij altijd aan om een professioneel verhuisbedrijf hiervoor in te huren. Daarentegen is het natuurlijk ook een mooi initiatief om samen met je collega’s de verhuizing uit te voeren. Mocht je voor deze optie kiezen, dan hebben wij een aantal adviezen voor je. We hopen van harte dat je deze adviezen opvolgt en er een mooie verhuisdag van maakt.

We onderschatten hoeveel spullen we hebben

Wanneer je dagelijks werkt als verhuizer valt er één ding heel snel op. Dat is dat mensen die gaan verhuizen vaak geen idee hebben hoeveel spullen ze hebben. In het boek ”De verborgen impact” van Babette Porcelijn staat beschreven dat de nummer één bijdrager aan CO2 uitstaat komt vanuit de productie van spullen die we thuis hebben. Denk dan al snel aan meubilair en kleding. We staan vaak in de ochtend bij een kantoorverhuizing voor de deur met meerdere bakwagens en verhuiswagens. Vaak zijn mensen dan verbaasd en volgt er snel van iemand in het bedrijf de opmerking: ”Zijn dat niet een beetje veel wagens?”. Om vervolgens aan het einde van de dag te moeten zien dat alle inventaris, werkplekken en kantoormeubilair er maar net in past.

Huur losse verhuizers in

Wil je toch de kantoorverhuizing zelf uitvoeren maar zitten er een paar grote stukken tussen, die ook echt niet stuk mogen? Dan is het verstandig om hiervoor specifiek verhuizers in huren. Zorg er wel voor dat je vooraf duidelijk afspreekt wat deze verhuizers wel en niet mogen doen. Dat is belangrijk voor de verzekering. Mocht er toch iets stuk gaan dan wil je niet dat er discussie komt over wie het gedaan heeft, en wie er dus voor de kosten op moet draaien. Laat de verhuizers dus hun ding doen en je eigen mensen andere dingen. Maak er een duidelijk onderscheid tussen wie het kantoor verhuist.

Wijs iemand aan voor de bekabeling en computers

Wanneer je alle kantoormeubels, bureaus, bureaustoelen, kasten, tafels en banken wegdenkt van een kantoor, blijven er alleen nog kabels over. Er blijven vaak heel veel kabels over. Zoveel, dat het vaak een aparte taak is voor iemand om al deze bekabeling ook weer netjes weg te werken. Gaat het om meer dan tien werkplekken? Dan is het zelfs als snel nodig om twee personen dit te laten doen. Daarnaast is het netjes wegwerken van bekabeling ook een vak apart. Op Projectmeubelshop.nl is er een lijstje te vinden van allemaal tools en middelen voor kabelmanagement.

Bedenk wie er verantwoordelijk moet zijn voor de serverruimte

Nog een belangrijk punt dat niet geldt voor ieder kantoor. Want sommige kantoren zijn gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw. Alleen een kantoorpand met eigen serverruimte zal hier ook iemand voor moeten inhuren. Of iemand voor moeten inzetten. Het verhuizen van servers en hardware is een vak apart. We raden je van harte aan dit door een erkende vakman te laten doen.

 

Privacy Preference Center