Verhuizen naar nieuwbouwprojecten in Den Haag. Dit artikel belicht 7 projecten in de Hofstad waar je zo naar toe wilt verhuizen.

Nieuwbouwprojecten in Den Haag zijn razend populair. Logisch omdat Den Haag alles heeft om als duurzame stad in de toekomst iedereen te huisvesten. De zee zorgt voor verkoeling in de zomer, de duinen zijn een natuurlijke bescherming tegen hoog water. De strategische ligging in de Randstad en groene zones als het Westland zijn aantrekkelijk voor iedereen. Bedrijven en particulieren vestigen zich graag in Den Haag.

Op 28 november wordt de Haagse woonprijs 2022 uitgereikt aan het woonproject wat de meeste impact heeft op het gebied van woonkwaliteit en op de omgeving. De beoordeling gebeurt aan de hand van 5 punten die variëren van moderne woonbehoeften, mate van duurzaamheid en bijvoorbeeld gemeentelijk beleid en architectuur. In 2021 won het project Hoog Lindoduin de prijs.

Naar onze 7 nieuwbouwprojecten in Den Haag.

We gaan van start met een project dat genomineerd is voor de Haagse woonprijs 2022: de Zuid aan de haven van Scheveningen.

  1. de Zuid

   Een nieuwbouwproject met appartementen en herenhuizen. Alle woningen zijn gasloos en duurzaam. Dat wil zeggen dat je weinig kosten hebt om de woning warm te houden. Er wordt gebruik gemaakt van ‘Warmte Terug Winning’ waarmee restwarmte van gebruikt warm water en gebruikte warme lucht hergebruikt wordt.

   De locatie spreekt tot de verbeelding omdat je letterlijk aan de haven woont. Direct achter de wijk Statenkwartier en met uitzicht op de Scheveningse haven. Je bent vanuit je huis getuige van evenementen als bijvoorbeeld de Volvo Ocean Race. Meedoen aan de traditionele nieuwjaarsduik is vanuit hier een makkie.

   Helemaal sjiek wordt het als je voor de optie herenhuis gaat. Je kunt zelf de woning samenstellen en vormgeven. Zelfs de kleuren van de gevels zijn beïnvloedbaar na het nodige overleg met buren en buurt. Toegegeven, je bent wel gebonden aan een ruim budget om in deze weelde te kunnen wonen. Herenhuizen model pakhuis kosten meer dan een miljoen.

  2. De Velden

   Een van de 7 nieuwbouwprojecten in Den Haag ligt aan de andere kant van Den Haag tegen Wateringen aan in de wijk Wateringse Veld. Een huis koop je hier voor iets meer dan de helft van het budget van de Herenhuizen aan de haven van Scheveningen. Zoals overal in Nederland zijn de mogelijkheden beperkt. Er is nog 1 woning beschikbaar. Die staat wel aan het water.

   Het is een bijzonder duurzame locatie te noemen. De Velden is de naam van de woningen in gebiedsontwikkeling Proeftuin Erasmusveld. Alle woningen zijn opgenomen in het Haagse ecologische lint. Een aaneengesloten lint van 10 gebieden in Den Haag die natuur de ruimte moet geven. Een voorbeeld van de functie van deze ecologische gebieden is het water management. 

   De woningen zijn gebouwd in 5 verschillende hofjes in het groen. Die groengebieden huisvesten de zogenaamde Wadi’s. Watergangen die het regenwater afvoeren in plaats dat het water het riool in verdwijnt. De groengebieden zijn natuurlijk de plek waar bewoners genieten van schone lucht en samen komen. Bekijk deze interactieve kaart waar in Den Haag de andere ecologische zones zich bevinden.

  3. De Sonate City apartments

   Deze appartementen liggen in het bruisende centrum van Den Haag. Direct naast het muziektheater in het Spuikwartier. Hier voel je je thuis als het openbaar vervoer jouw manier van transport is. Je kunt geen eigen parkeergelegenheid huren. Wel is er ruimte voor je fiets. Het is duidelijk gericht op een ‘urban lifestyle’ maar zeker met een groene gedachte.

   Die groene gedachte komt bijvoorbeeld tot uiting in de gebruikte installaties die bewoning comfortabel moeten maken. Verwarming en koeling is verduurzaamt door gebruik te maken van Warmte Koude Opslag waarmee energie wordt bespaard. De installatie in dit gebouw slaat zowel warmte als koude op in de grond. Afhankelijk van het seizoen komt de kou of de warmte dan weer beschikbaar als jij het nodig hebt. Slim toch?

   De Sonate heeft 12 verschillende soorten appartementen te huur. Het verschil zit ‘m in het bewoonbare oppervlakte, de locatie binnen het gebouw en de afwerking. Het valt op dat de bovenste 3 verdiepingen reeds voor de helft zijn verhuurt. De Hagenaar kijkt dus graag over zijn of haar stad uit. Dat is namelijk zeker op de 27-ste etage, dik 80 meter boven de grond!

  4. De dames van Vroondaal 

   Dit is een van de 7 nieuwbouwprojecten in Den Haag waar op dit moment in fase 4 weer 90 woningen worden verkocht. Het is een wijk in de klassieke Haagse woonstijl met erkers, veranda’s en balkons. De wijk ligt tussen de Westmadeweg en een grote groenstrook. Dicht bij de duinen en het strand.

   Hier hebben we ook weer een voorbeeld van een modern, duurzaam bouwconcept. Zelfs de bouwmethode is duurzaam, waarmee bijna energie neutrale gebouwen zijn gerealiseerd. De woningen hebben het predicaat ‘groenverklaring’ ontvangen waarmee je in aanmerking komt voor een korting op een hypotheek. Voor warmtewinning wordt een warmte bodem pomp gebruikt wat bekend staat als zeer duurzaam en optimaal rendabel. Daar bovenop zijn de woningen uitgerust met zonnepanelen om al die apparatuur elektrisch mee aan te drijven.

   In tegenstelling tot de Sonate ben je hier wel verzekerd van een eigen parkeerplaats en goede bereikbaarheid met de auto. Je komt makkelijk op de snelweg richting Rotterdam of Amsterdam. In het weekend ben je binnen een kwartier met de fiets op het strand of in de stad. De wijk is omringt door een brede ecologische zone die aansluit op een Natura 2000 gebied bij de duinen en de zee.

  5. Vroondaal

   Dit nieuwbouwproject ligt in de wijk Kraayenstein en kun je zien als een buitenkansje. Letterlijk omdat de wijk bekend staat als:

   “Luxe en riante woonwijk in het groen dichtbij strand, zee en duinen.”

   Het mooie van dit nieuwbouwproject is dat er appartementen te koop zijn onder de gemiddelde huizenprijs van Nederland. Op dit moment zijn er 3 kamerappartementen te koop vanaf € 359.000 Dat is tegenwoordig voor luxe en riant wonen in het groen, dichtbij zee en duinen toch echt een buitenkansje?

   Deze jonge woonwijk ligt midden in het natuur- en recreatiegebied Madestein. Landgoed Ockenburgh, badplaats Kijkduin en The International School of The Hague bevinden zich vlakbij. Het gebied is nog volop in ontwikkeling. De wijk is onderdeel van gebiedsontwikkelingsproject Flair10. Een cluster van wonen en moderne voorzieningen.

   Deze betaalbare woonlocatie leent zich heel erg goed voor klein wonen in een groene omgeving. Met eigen vervoer ben je gemakkelijk op de Haagse uitvalswegen en op de regionale snelwegen. Binnen anderhalve kilometer zijn er ook nog eens alle voorzieningen die je wenst voor kleine kinderen zoals onderwijs, opvang en zorg.

  6. Lof Erasmusveld

   Lof ligt in de wijk Wateringseveld. In het 2e nieuwbouwproject uit onze lijst is nog maar 1 woning beschikbaar. Voor diegene die verliefd is op de Wateringseveld hebben we een iets kansrijker project gevonden. Voor ruim € 500.000 zijn hier nog 2 woningen beschikbaar waarvan 1 hoekwoning.

   Lof wordt gebouwd op het voormalige volkstuinencomplex Vlietlust. De bouwers bouwen een wijk die erop gericht is een bewoner zijn hele leven van een duurzame woning te voorzien. Ben jij een honkvast type dan is deze wijk de plek om naartoe te verhuizen. Er zijn woningen gericht op startende gezinnen tot aan woningen geschikt voor de moderne thuiswonende oudere. 

   Bij de aankoop van de woningen in de Lof wijk is er veel aandacht voor de duurzaamheidshypotheek. Een financieel product wat toepasbaar is op woningen die voldoen aan een aantal specifieke duurzaamheidsprincipes. En daar voldoen deze woningen dus aan. Omdat er natuurlijk veel administratie en papierwerk bij komt kijken is het advies en de begeleiding van de aanvraag inbegrepen bij het aankoopproces.

  7. De Lanen op, de paden in.

   Deze zin uit het bekende wandellied zijn zeker ook van toepassing op deze klassieke Haagse wijk. Diegene die aan een echte parksingel willen wonen in een sjieke wijk zijn hier aan het juiste adres. Er zijn nog een aantal mooie herenhuizen beschikbaar met uitzicht op de singel.

   Parkwijk is een van de 7 nieuwbouwprojecten in Den Haag dat duurzaamheid maximaal omarmt. Dat komt goed tot uiting in het project deelmobiliteit. Het komt erop neer dat de wijk een autoluwe woonwijk is met bijvoorbeeld 0,3 parkeerplaats per woning. Op centrale plekken door de hele wijk zijn locaties voor auto en fietsdelen ingericht. 

   Parkwijk is onderdeel van gebiedsontwikkeling ​​RijswijkBuiten. Een moderne nieuwbouwwijk die voorbereid is op de toekomst. Alle woningen in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor groen, water en het klimaat. De wijk is gasloos, de woningen worden verwarmd door een energiezuinige warmtepomp en elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.

And now something completely different: Nassaulaan 6

“An exclusive collection of luxurious apartments within a beautifully restored residence. As befits a residential development of this status, the scheme for each apartment is bespoke, refined and graceful.”

Omdat Den Haag als zetel van het Nederlandse parlement een internationale status heeft willen graag laten zien wat Den Haag nog meer in petto heeft dan alleen de 7 nieuwbouwprojecten in Den Haag die we hebben belicht. Inwoners van Den Haag zullen beamen dat je in Den Haag vaak contact kunt hebben met buitenlandse werknemers. Dat geldt voor de sjieke banen in de politiek en bij de grote multinationals. Maar zeker ook in de multiculturele wijken. Een mooi overzicht van alle wijken vind je hier.

Verhuisbedrijf uit Den Haag met een team wat zich thuis voelt bij alle rangen en standen.

Ons verhuisteam heeft ervaring heeft met particuliere verhuizingen waar we bijvoorbeeld piano’s of andere instrumenten verhuizen. Een bedrijfsverhuizing met zware machines of juist gevoelige apparatuur. Lees in onze vorige blog over een kantoorverhuizing met alles wat daar bij komt kijken.

We nemen je zorgen en dozen uit handen. We zijn een jonge en dynamische onderneming en delen graag onze ervaring en kennis met je. Heb je vragen over Den Haag en verhuizen? Neem contact met ons op. Heb je al verhuisplannen? Vraag direct een offerte aan.

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center